بسم الله الرّحمن الرّحیم
بهرام ارجمندی دانشمند ایرانی مقیم آمریکا: پوکی استخوان بیماری است که بیشتر افراد در دوران پیری به آن دچار میشوند و میتواند مشکلات زیادی را برای فرد ایجاد کند. وی در ادامه تصریح کرد: با انجام ورزشهای روزانه، نکشیدن سیگار، تغذیه مناسب و نخوردن مشروبات الکلی میتوان از بروز بیماری پوکی استخوان پیشگیری کرد و برای پیشگیری از این بیماری 4 ساعت پیادهروی در هفته با مصرف بهترین داروها برابری میکند.
استاد دانشگاه فلوریدا افزود: تحقیقات ما بر روی این بیماری از سال 1996 تا سال 2008 بر روی مدلهای انسانی و حتی حیوانی انجام شد و در این تحقیقات ما میوهها و خشکبارهای مختلفی مانند خرما، کشمش، توت فرنگی و ... را مورد مطالعه قرار دادیم.
وی ادامه داد: این تحقیقات نشان میدهد که خوردن آلوی سیاه (نه آلوی بخارا) استخوانهای تخریب شده را ترمیم میکند و کیفیت استخوانهایی که بر اثر خوردن این آلو ترمیم میشوند، بهتر از استخوانهایی است که با بهترین داروها ترمیم میشود. این درحالی است که هزینه درمان با دارو، ماهانه 600 دلار و از طریق تزریق است اما مصرف این آلوها هزینه زیادی ندارد و فرد به راحتی میتواند از آن استفاده کند. این دانشمند ایرانی مقیم آمریکا یادآور شد: اصل این آلوها در کنار دریای خزر رشد میکند و هم اکنون آمریکا بزرگترین تولید کننده این آلوها است!
ان شاء الله همیشه سالم باشید
یا علی...
موفق باشید
حرف و حدیثهای زیادی درمورد ماه رمضان و تفاوت این ماه با دیگر ماههای قمری بین مردم رواج پیدا کرده که اغلب آنها نادرست است. پاسخ علمی به 7 باور نادرست مشهور را در زیر بخوانید.
ه
1- آیا ماه رمضان همیشه 29 روزه است؟
ماه قمری که برابر دوره هلالی (فاصله زمانی وقوع دو هلال کاملا یکسان) است، به طور متوسط 29.53 روز طول میکشد. اما از آنجا که تعداد روزهای ماه در تقویم باید عددی صحیح باشد، بنابراین ماه قمری یا 29 روزه است و یا 30 روزه. در کشورهای اسلامی، طول ماههای قمری بر اساس معیارهای نجومی پیشبینی میشود و طول یک ماه در یک سال ارتباطی به سالهای دیگر ندارد. بنابراین ماه رمضان میتواند مثل هر ماه دیگری 29 یا 30 روزه باشد.
2- آیا اگر ماه شعبان 30 روزه باشد، ماه بعد (رمضان) 29 روزه خواهد بود؟
خیر. مدت هر ماه قمری مستقل از ماه قبل است. محاسبات نشان میدهد ماه قمری میتواند تا 3 ماه متوالی 29 روزه یا تا 4 ماه متوالی 30 روزه باشد.
3- چرا با اینکه مقارنه ماه و خورشید اتفاق افتاده، هنوز اول ماه اعلام نشده است؟
مقارنه ماه و خورشید معیار ماه نجومی است. اما معیار شرعی آغاز ماه قمری، رویت هلال است. طبق محاسبات نجومی، در بهترین وضعیت جوی هم تا چندین ساعت بعد از مقارنه امکان تشکیل هلال وجود ندارد، چراکه خورشید هنوز از پشت رشتهکوههای لبه ماه طلوع نکرده تا نور بر سطح ماه بتابد و هلال تشکیل شود. بههمین دلیل حتی با تلسکوپ هم نمیتوان ماه را مشاهده کرد.
4- آیا همیشه شروع ماه قمری (مثلا رمضان یا شوال) در ایران بعد از عربستان است؟
شروع ماه قمری در هر نقطهای بستگی به مشخصههای نجومی در آن کشور و البته ملاک شرعی فقهای آنجا دارد. بنابراین ممکن است شروع ماه در ایران و عربستان یکی باشد (مثل ماه رمضان امسال) یا متفاوت باشد. توجه داشته باشید که بروز 1 روز اختلاف در سطح زمین کاملا طبیعی است، ضمن اینکه اگر به نقشه رویتپذیری هلال ماه توجه کنید، الگوی هذلولی شکل رویتپذیری ماه نشان میدهد نمیتوان حکم قطعی و همیشگی در مورد رویتپذیری هلال ماه بر اساس موقعیت جغرافیایی صادر کرد.
5- چرا کشورهای غربی ما (مثل ترکیه و آذربایجان) و همینطور شرق ایران (مثل افغانستان و اندونزی) عید فطر را اعلام کردند ولی هلال در ایران دیده نشده است؟!
معمولا برخی کشورهای همسایه از کشورهای دیگر (مثل عربستان) تبعیت میکنند و این به معنی رویت هلال در آن کشورها نیست. ضمن آنکه ممکن است به دلیل گزارشهای اشتباه رویت هلال، آغاز ماه به اشتباه اعلام شده باشد. آمارها نشان میدهد 15 درصد از افرادی که به استهلال میپردازند، دچار توهم رویت میشوند و گزارش اشتباه ارسال میکنند. یعنی اگر مثلا 1000 نفر برای استهلال اقدام کردهاند، از نظر آماری باید بیش از 150 نفر گزارش رویت ارسال کنند تا مطمئن شویم گزارشها درست است. اگر 1000 نفر به استهلال اقدام کرده باشند و تعداد انگشتشماری گزارش رویت ارسال شده باشد، از نظر آماری جزو خطای توهم رویت محسوب میشود.
6- چرا مشکلات آغاز و پایان ماه قمری فقط برای ماه رمضان اتفاق میافتد و در دیگر ماههای قمری تغییری اتفاق نمیافتد؟
ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری و گروههای رصدی در آغاز و پایان تمام 12 ماه قمری سال فعال هستند و به رصد هلال اقدام میکنند. البته گروههای مجهز در ماههایی اعزام میشوند که هلال دشوار یا بحرانی است. اما دلیل آنکه تغییرات احتمالی در آغاز و پایان ماه قمری بیشتر در مورد ماه رمضان رسانهای میشود، به دو عامل برمیگردد؛ نخست اینکه قبل از تاسیس مرکز تقویم موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، معیارهای دقیق برای تعیین آغاز و پایان ماه قمری در تقویم وجود نداشت و به همین دلیل در بعضی موارد تقویم با رصدها مغایرت داشت. اما دلیل دوم، این است که برای آغاز و پایان ماه رمضان، گروه زیادی از مردم عادی نیز به استهلال اقدام میکنند و همانطور که در سوال 6 اشاره شد، تعداد گزارشهای اشتباه بسیار افزایش مییابد. در سالهای اخیر، مشکل مشابهی در برخی کشورهای همسایه باعث برخی اشتباهها در آغاز و پایان ماههای قمری شده است. ذکر این نکته هم الزامی است که در سالهای گذشته مواردی بوده که پیشبینی آغاز ماه قمری با رصد هلال بحرانی تغییر کرده و درنتیجه تقویم هم تغییر یافته است.
7- ضخیم بودن هلال ماه در شب دو یا سوم ماه میتواند دلیلی بر شروع اشتباه اول ماه باشد؟
متن زیبا و عاشقانه ی زیر بخشی از دعای وداع حضرت امام سجاد علیه السلام با ماه مبارک رمضانه که تقدیم حضور شما خوبان می کنم.
پیشاپیش عید سعید فطر، عید عبادت و عبودیت رو خدمت شما بندگان خوب خدا تبریک عرض میکنم و از همگی التماس دعا دارم.
یا علی
بدرود اى بزرگترین ماه خداوند و اى عید اولیاى خدا.
بدرود اى گرامى ترین اوقاتى که ما را مصاحب و یار بودى، اى بهترین ماه در همه روزها و ساعتها.
بدرود اى ماه دست یافتن به آرزوها، اى ماه سرشار از اعمال شایسته بندگان خداوند.
بدرود اى یار و قرینى که چون باشى، قدرت بس جلیل است و چون رخت بر بندى، فراقت رنج افزا شود. اى مایه امید ما که دوریت براى ما بس دردناک است.
بدرود اى همدم ما که چون بیایى، شادمانى و آرامش بر دل ما آرى و چون بروى، رفتنت وحشت خیز است و تألم افزاى.
بدرود اى همسایه اى که تا با ما بودى، دلهاى ما را رقت بود و گناهان ما را نقصان.
بدرود اى یاریگر ما که در برابر شیطان یاریمان دادى و اى مصاحبى که راه هاى نیکى و فضیلت را پیش پاى ما هموار ساختى.
بدرود که آزاد شدگان از عذاب خداوند، در تو چه بسیارند، و چه نیکبخت است آن که حرمت تو نگه داشت.
بدرود که چه بسا گناهانی که از نامه عمل ما زدودى و چه بسا عیبها که پوشیده داشتى.
بدورد که درنگ تو براى گنهکاران چه به درازا کشید و هیبت تو در دل مؤمنان چه بسیار بود.
بدرود اى ماهى که هیچ ماه دیگر را توان همسرى با تو نیست.
بدرود اى ماهى که تا تو بودى، امن و سلامت بود.
بدرود اى آن که نه در مصاحبت تو کراهت بود و نه در معاشرتت ناپسندى.
بدرود که سرشار از برکات بر ما در آمدى و ما را از آلودگى هاى گناه شست و شو دادى.
بدرود که به هنگام وداع از تو نه غبارى به دل داریم و نه از روزه ات ملالتى در خاطر.
بدرود که هنوز فرا نرسیده از آمدنت شادمان بودیم و هنوز رخت بر نبسته از رفتنت اندوهناک.
بدرود که چه بدیها که با آمدنت از ما دور شد و چه خیرات که ما را نصیب آمد.
بدرود تو را و آن شب قدر تو را که از هزار ماه بهتر است.
بدرود که دیروز که در میان ما بودى آزمند ماندنت بودیم و فردا که از میان ما خواهى رفت آتش اشتیاق در دل ما شعله خواهد کشید.
بدرود تو را و آن فضل و کرم تو را که اینک از آن محروم مانده ایم. و بر آن برکات که پیش از این ما را داده بودى و اینک از کفش داده ایم.
سالروز شهادت حضرت مولی الموحّدین، یعسوب الدّین، امیرالمؤمنین، اسدالله الغالب، علی بن ابیطالب علیه السلام رو به شما دوستان عزیز و جامعه ی بشریت تسلیت عرض می کنم.
شاید تا به حال تفاسیر مختلفی از این جمله از آیه شریفه ی چهلم سوره مبارکه نبأ دیده یا شنیده باشید که کافران در قیامت، بعد از دیدن نتیجه ی اعمال خودشون این جمله رو میگن: «یا لیتنی کنت ترابا». گاهی اوقات به تفاسیری عرفانی از برخی از آیات شریفه ی قرآن بر میخورریم که روح انسان رو به پرواز درمیاره و به دل انسان میشینه.
امروز به مناسبت سالروز شهادت حضرت علی علیه السلام تصمیم گرفتم که یه تحفه ی ارزشمند، به عاشقان و شیعیان حضرت امیرالمؤمنین(ع) تقدیم کنم که ان شاء الله نور چشم محبین اهل بیت و خار چشم دشمنان خاندان عترت(علیهم السلام) باشه.
یکی از القابی که پیامبر رحمت، حضرت محمد (صلّی الله علیه و اله و سلّم) به حضرت علی علیه السلام دادند، « ابو تراب » یعنی پدر خاک بوده و همچنین در حدیثی از پیامبر خدا (ص) آمده که: (من و علی پدران این امت هستیم).
گفته میشه: وقتی کافران در تنگنای قیامت اسیر میشن و در اون حال پریشون، مقام و درجه ی حضرت امیرالمؤمنین، علی علیه السلام و شیعیانشون رو میبینن، با خودشون زمزمه میکنن: «یا لیتنی کنت ترابا»
یعنی ای کاش من خاک بودم و علی علیه السلام (ابوتراب) پدرم بود.
ای پروردگار مهربان، ما را از محبّین و شیعیان واقعی حضرت علی(ع) قرار ده.
التماس دعا
شب قدر، شب بازسازی و جبران است؛ شب قدرشناسی و ارزششناسی و شب فرصتیابی است. این شبها از جمله زمانهای بسیار مهم برای بازگشت انسان به سوی خداوند و بازسازی و جبران گذشته است.
آنچه که میان مردم مشهور شده این است که شب قدر، شب احیاء است و به عبارتی شب بیدار ماندن؛ اما باید توجه داشت که مهمتر از بیدار ماندن انسان در این لیالی، بیدار شدن اوست، لذا فقط بیدار ماندن انسان هنر نیست، چراکه بسیاری از افراد به حسب شغلی که دارند ممکن است در طول سال، شبهای بسیاری را بیدار بمانند و به همین علت باید تاکید کرد که در این شبهای پر برکت فقط بیدار ماندن هنر نیست، بلکه بیدار شدن انسان از اهمیت بیشتری برخوردار است.
فرصت نزول قرآن در این شب مبارک قرار داده شده است و رفت و آمد فرشتگان الهی روی این نشئه خاکی در این شب عزیز انجام میشود. همچنین خداوند عبادت این شب را برتر از هزار ماه قرار داده است، لذا مجموع این عوامل انسان را مجبور میکند که در این شب به خود رجوع و یا نگاهی عمیق نسبت به اصل و فطرت خود، نفس خود را اصلاح کند.
شب قدر، شب آشتی انسان با خداوند متعال است. این شب پربار فرصت تحکیم دلهایی است که لبریز از شوق و محبت خداوند هستند، لذا هر انسانی به اندازه توان خود از فیوضات این فرصت گرانمایه بهرهمند میشود.
به اعمال و عبادات مخصوص این شب عظیم نمیتوان بیتوجه بود، اما نکته قابل تأمل این است که گاهی حتی فرازی از دعای جوشن کبیر یا دو رکعت نماز، تحولی عظیم را در وجود شخص ایجاد میکند؛ چرا که اساسا روح شب قدر، تغییری است که در نفس انسان ایجاد میشود؛ یعنی مهمترین مسئله، تحولی است که این شب در مسیر بازگشت انسان به سوی خداوند ایجاد میکند؛ چون واسطه خداوند در این لیالی قرار داده شده است.
برگرفته از بیانات حجة الاسلام دکتر رفیعی
سلام بر خدای مهربانم
سلام بر رمضان، سلام بر توبه، سلام بر اشک...
سلام بر یک بزرگتر از سی هزار! سلام بر شبی برتر از هزار ماه
سلام بر لیلة القدر...
سلام بر جوشن کبیر
سلام بر قرآنی که امشب در پناهش هستیم
سلام بر نهایت آرزوهای عارفان
سلام خدا جون مهربون، الغوث... کریم، العفو...
رفیقا ، دعا...
...................................................................................................
و اینک شب قدر...
"و تو چه می دانی که شب قدر چیست؟ شب قدر از هزار ماه بهتر است." سوره ی قدر
رسول خدا (ص): هرکه شب قدر را زنده بدارد، تا سال دیگر عذاب از او دور می گردد.
حضرت زهرا سلام الله علیها: انسان محروم، کسی است که از فضیلت شب قدر محروم بماند.
از پیامبر(ص) سؤال شد: اگر شب قدر را دریابم از خدا چه چیزى را مسئلت کنم؟ فرمودند: «عافیت را».
پیامبر اکرم(ص):«هرکس شب قدر را با ایمان و محاسبه بیدار ماند، تمام گناهان گذشته و آیندهاش بخشیده میشود»
پیامبر خدا (ص) : شب قدر ، گرامیداشت زندگان و غنیمت براى مردگان است.
دعام کنید
برگرفته از وبلاگ سلام m-nabilou.blog .ir